Monday 13 February 2012

Nyheter om Yttrandefrihet i Kina


Inside Tibet's heart of protest - video

The Telegraph, 2012-02-10
På gatorna i Aba, led av paramilitär polis beväpnad med vapen, batonger och spetsade klubbar håller ett vakande öga på buddistiska munkar i crimson kläder. Efter en 10-timmars bilresa tvärs över den tibetanska platån, kunde Jonathan Watts komma in i staden oupptäckt och filma vittnesbörd hur myndigheterna försöker släcka oliktänkande med brandbilar, poliser och patriotisk "omskolning" kampanjer Read and se more ….

 

What will Xi mean for Tibet?

Canada Tibet Committee, 2012-02-12
Kinas kommande president Xi Jinping landar snart på amerikansk mark, som representant för Kinas urusla mänskliga rättigheterna record och den nuvarande krisen i Tibet, där 21 munkar, nunnor och lekmän har satt sig själva i brand och kräver frihet för Tibet och återkomsten av Dalai Lama.

Den amerikanska administrationen har redan förklarat att Tibet kommer att finnas på dagordningen. Det är bra. I sina offentliga aktioner kommer kampanjgrupper visa Mr Xi att det finns folkligt stöd för det tibetanska folket i denna bastion för demokrati. Det är mycket bra.

Men vad vet vi egentligen om Xi Jinping's personliga åsikter om Tibet?

Vi vet att i Lhasa förra sommaren - dit Kinas vice ordförande skickas var 10 år för att markera årsdagen av Kinas ockupation - Xi satte inte en fot utanför den officiella linjen, han lovade att "helt krossa alla försök att riskera stabilitet i Tibet och äventyra nationell enighet ". Men ingen kan på allvar ha förväntat sig att han kan göra något vid det tillfället, annat än att hålla sig till manus. Faktum är att i dessa känsliga månaderna fram till övergången från den 4: e till 5: e generationen av kommunistiska partiledare, skulle det vara otänkbart att någon av de ledande kommer att gunga båten. Read more ….


Tibet officials 'prepare for war'

Canada Tibet Committee, 2012-02-12
Tjänstemän i den autonoma regionen Tibet har fått order om att uppmärksamma den "allvarliga situationen" att upprätthålla stabilitet och för att förbereda sig för "ett krig mot separatistiskt sabotage" månader innan det stora plenumet i Kinas kommunistiska parti.

Kampen mot Dalai Lama klicken är "långsiktigt, komplicerat och ibland akut", sade Chen Quanguo, regional partichef i Tibet, som citerades av Tibet Daily på torsdagen.

"För de oansvariga tjänstemän som smiter från sina uppdrag, som inte genomför politiken eller har befunnits skyldiga till tjänstefel att upprätthålla stabilitet, kommer omedelbart avlägsnas från sina poster i avvaktan på straff, oavsett hur stora bidrag som de gjorde i tidigare eller vilken typ av anställning de hade, " sa Chen varnande i en starkt formulerat tal.

Chen beordrade lokala tjänstemän att "förbättra den förebyggande och krishanteringsmekanismen", och se till att omedelbart och beslutsamt hantera alla nödsituationer.

"Vi ska göra allt för att vinna den hårda kampen för att upprätthålla stabilitet och ta initiativet i vår kamp mot separatism", sa Chen Read more …..

No comments:

Post a Comment