Thursday 5 May 2011

Nyheter om Åsiktsfrihet i Kina


Cleaswisdom News maj 2011
Dagens rapport från Kina, huvudsakligen händelser under april 2011, innehåller incidenter av förföljelse som ägde rum i 19 städer i 14 provinser. Enligt rapporten har 17 utövare utsatts för misshandel under sin internering, och minst 24 utövare arresterades olagligt.
Clearwisdom News, april 2011
1. [Bayannaoer, Inre Mongoliet] Wang Xia motsätter sig förföljelse med en hungerstrejk

Wang Xia från Bayannaoer greps den 15 mars 2011 och har hållits i Hangjin Houqi Fängelse Center. Vi har nyligen fått veta att Wang har haft en hungerstrejk i protest och har överförts till den Linhe District Fängelse Center. Hon fortsätter hungerstrejken.

2. [Zhengzhou City, Henan] Zhang Jianlai hungerstrejkar, i kritiskt tillstånd

Zhang Jianlai har hållits i staden Zhengzhou nr 2 Fängelse Center. När hans familj kom för att besöka honom, sade vakterna att Zhang hade varit på hungerstrejk i 15 dagar, sedan 11 april. Tre interner bar ut Zhang för att möta sin familj, han hade ett IV i sin arm. Hans tillstånd är kritiskt.

3. [Shenyang City, Liaoningprovinsen] Wang Bo hålls i Dongling Fängelse Center

Wang Bo, en anställd på Shenyang No.1 Machine Tool Factory, greps på sin arbetsplats på kvällen den 22 april 2011. Tjänstemän från Taoxian polisstation gjorde gripandet. Sex officerare genomsökte hans hem samma kväll och beslagtog hans dator, skrivare, pengar och Falun Gong-böcker. Fyra polismän genomsökte hans hem för andra gången på morgonen. Wang fördes till Dongling Detention Center den 23 april.

Sun, Taoxian polisstation huvud: 86-13940185188



Amnesty International
Falun Gong-utövaren, Guo Xiaojun, en före detta lektor vid Jiaotong University i Shanghai, riskerar tortyr och annan misshandel i fängelset. Han dömdes enbart på uppgifter som hänför sig till hans praktisering av Falun Gong och bygger på en bekännelse som gavs under tortyr.

Guo Xiaojun togs från sitt hem i Shanghai av åtta civilklädda poliser och väktare den 7 januari, 2010. De tvingade sig in i hans hem, utan tillstånd, och kastade honom till marken framför hans fru och fyra år gammla barn. Polisen genomsökte hans hem, och hittade bara ett fåtal böcker om Falun Gong. Polisen tog honom till Baoshan District fånglägret. Han blev senare anklagad för "att med hjälp av en kättersk organisation undergräva lagen". Denna upptogs efter en bekännelse som Guo Xiaojun berättade för sina advokater utvanns genom tortyr. Eftersom hans frihetsberövande har Guo's familj inte fått besöka honom. Read more ....


ADPAN NYHETSBREV nr.2 April - juni 2010
Amnesty International
Detta ADPAN nyhetsbrev ges ut kvartalsvis och omfattar betydande utveckling och händelser i regionen och i världen. Det innehåller rapporter från media, E-News, och noterar åtgärder som vidtas av ADPAN när det har relevans. Dessa rapporter från media är ett koncentrat av några av de viktigaste rapporterna i pressen om dödsstraff som skickas regelbundet varje vecka.
Ur Nyhetsbrevet:
Kinesiska regimen anklagas för omfattande handel med organ.
Uppskattningsvis 9.000 medlemmar av Falun Gong, liksom tibetaner, "house church" kristna och muslimska uigurer, har avrättats för att skörda deras organ för global försäljning.
27/04/10, Washington Times

No comments:

Post a Comment