Tuesday 31 January 2012

Nyheter om Yttrandefrihet i Kina


CNN, 2012-01-31
Sammanfattande kronologisk beskrivning av protesterna i Tibet sedan 2008.


Hong Kong-based Information Centre for Human Rights and Democracy, 2012-01-31
Dissident Zhu Yufu kommer ställas inför rätta i Hangzhou Intermediate domstolen, anklagad för omstörtande verksamhet, enligt den Hong Kong-baserade Informationscentret för mänskliga rättigheter och demokrati, med hänvisning Zhu's hustru. Det sade andra lokala dissidenter har blivit varnade att inte lämna hemmet idag eller har redan tagits bort från staden. Zhu, 60, greps i april för "anstiftan till omstörtande verksamhet". Hans advokat sade att främsta orsaken till åtalet var en dikt Zhu hade skrivit som uppmanar folk att samlas vid tiden för "jasmin revolutioner" i Nordafrika och Mellanöstern. Read more ….


Zenews, 2012-01-31
Chennai: Tre tibetanska studenter som är på cykel rally för att sprida medvetenhet om Tibets sak för autonomi under Kina kom hit på tisdagen.

Lugeon Thar, Tselo Gyal och Gyaltsen, alla klass 11 studenter från Himachal Pradesh, stanna här en dag på väg till Delhi.

Trion startade sin rally från Bylakuppe, en framstående tibetansk bosättning, i Karnataka den 20 januari och kommer att nå Delhi den 20 mars.

De kommer också att stanna till vid Murdgod, Goa, Pune, Mumbai, Surat, Gandhinagar och Jaipur.

"Detta är vårt vinter lov. Vi ville sprida kunskap om Tibet bland annat. Indien har varit en stor nation och ger oss moraliskt stöd. Vi vill ha självstyre under kinesisk regim" sa Gyal. Read more ….

No comments:

Post a Comment