Friday 21 October 2011

Nyheter om Yttrandefrihet i Kina


Radio Free Asia, 2011-10-20
Åskådare gjorde inget för att hjälpa den lilla flickan, vilket ledde till hån från kinesiska nätanvändare.
Se videon från övervakningskamera
Kinas officiella media har rapporterat att en två-årig flicka som skadades och lämnade blödande på gatan i en hit-and-run olycka visar vissa tecken på stabilitet, men hennes tillstånd är fortfarande kritiskt.

Olyckan med den lilla flickan Yue Yue väckte allmänhetens raseri efter att bilder från övervakningskamera visade henne bli överkörd två gånger, och förbipasserande går förbi utan att hjälpa henne.

Man spekulerar i att anledningen till att ingen gjorde något är rädslan för den Kinesiska regimen och myndigheterna, inklusive polisen, att man ska råka i problem om man engagerar sig. Det kan ju vara en hög partitjänsteman som orsakat olyckan. Read and see more .....


Washington Post, 2011-10-21
Beijing - En 2-årig ​​flicka som blev överkörd av två bilar och låg kvar på gatan och ignoreras av åskådare dog tidigt på fredag ​​morgon på sjukhus, rapporterade kinesiska medier. Hon hade varit i koma sedan händelsen.

Den svåra situationen för den lilla flickan, som identifierats som Xiao Yueyue, antände en intensiv runda av offentlig självrannsakan på varför så många människor - 18, enligt övervakning video av scenen - kunde passera ett skadat, blödande barn på gatan utan att erbjuda hjälp. Några av de förbipasserande tvingades styra sina motorcyklar runt hennes kropp. Read more ....

No comments:

Post a Comment