Thursday 21 April 2011

Nyheter om Åsiktsfrihet i Kina

Kommentarer till frigivandet av två advokater som arbetat med Mänskliga Rättigheter

Radio Free Asia 20 april 2011
Inför officiellt besök i Kina av en grupp senatorer från USA samt Australiens Premiärminister har de Kinesiska myndigheterna släppt två advokater som tidigare gripits. Just dessa två har de besökande tidigare påtalat och uppmanat myndigheterna att släppa. Read more .....

Radio Free Asia 20 april 2011
Hemsidan Change.org har rapporterat att det är under fortsatt attack från hackare efter ett upprop för frigivningen av frihetsberövade konstnären Ai Weiwei som fick fler än 90.000 underskrifter.

Angriparna som spårats till Kina hade börjat "Distributed Denial of Service (DDoS)" attacker på måndagen, som tillfälligt sänkt hemsidan, säger sajtens redaktör.

"Attackerna har inte avtagit, men våra tekniker har gjort ett otroligt bra jobb för att mildra deras effekter och det verkar, för nu åtminstone, att de har lyckats hitta en väg runt detta," säger Change.org redaktören Benjamin Joffe-Walt på onsdagen.

Han sade att det allt av döma var kopplat till framgång för en framställning som drivs av konstmuseer på webbplatsen att uppmana till Ai's frigivning. Read more ....

Kinesiska agenter skickar bedrägliga e-postmeddelanden till västerländska regeringar och frivilligorganisationer
FDIC 20 april 2011
Meddelandena innehåller irrationella och konfrontativa budskap som syftar till att misskreditera Falun Gong.
WASHINGTON DC - En ny omgång bedrägliga e-postmeddelanden har skickats från misstänkta kinesiska agenter till politiker, tjänstemän, journalister och icke-statliga organisationer i Kanada, USA, Frankrike och Norge tidigare denna månad. E-post som bedrägligt gör anspråk på att vara representanter för Falun Dafa Information Center, och innehållet i meddelandena är skapad för att porträttera Falun Gong som bisarra, hotande, intoleranta, och i övrigt inte förtjänar sympati eller respekt.

Falun Dafa Information Center tog emot kopior av två e-postmeddelanden, skickade den 5 april och 14 april till en lista med mottagare som inkluderade pensionerade kanadensiska och norska parlamentariker, tidningsredaktörer, en samling av USA- och Frankrike-baserade mänskliga rättigheter och frivilligorganisationer, och medlemmar av Nobelkommittén.

E-post meddelandena gör bisarra påståenden, bland annat att om mottagarna började utöva Falun Gong skulle de få "särskilda förmågor" inklusive "att göra en förmögenhet utan arbete." Underlåtenhet att börja utöva Falun Gong, enligt e-post, skulle få dem att "blöda över hela kroppen och bli fördömda" och "och hamna i helvetet." Read more ...

The Guardian 19 april 2011, av Tania Branigan i Beijing
Liu Xiaoyuan, som har försvarat Kinas ledande konstnär i det förflutna, har återkommit till Peking efter en fem dagar försvinnande som började strax efter han skrivit microblog-meddelanden som sa att han var förföljd.

Liu Xiaoyuan informerade att han var tillbaka i Peking och berättade för Guardian att han mådde bra men ville inte ge några fler detaljer om vad som hade hänt.

Innan han försvann sade Liu att han var villig att agera för Ai, som han har försvarat tidigare.

Hans försvinnande kom mitt i ett bredare tillslag som har sett dussintals advokater, aktivister och dissidenter fängslade, arresterade eller helt enkelt försvunna. Read more ....

No comments:

Post a Comment