Saturday 9 April 2011

Nyheter om Åsiktsfrihet i Kina


Beijing andas ut, Dylan höll sig innanför linjen vid sin debut i Kina

Reportern Clifford Coonan såg och hörde den legendariske artisten navigera skickligt vid sitt efterlängtade första framträdande i Kina.

Klassikerna "Like A Rolling Stone" och "A Hard Rain's A-Gonna Fall" bländade publiken vid Workers 'Gymnasium i Peking igår, då Bob Dylan igår gjorde sin debut på kinesiska fastlandet, och framförde några av sina kända protestsånger utan att provocera regimen.

Trots att han fyller 70 i maj var Dylan pigg, hade bra röst, och hanterade munspel och gitarr med en bravur och närvaro som fick den kinesiska publiken upp i stående ovationer. Han flyttar till Shanghai för en andra koncert i morgon . Read more .... 
( Flera av kommentarerna till artikeln är väl värda ett öga eller två )

Kraften i den Kinesiska regimens "Röda mattan behandling".

När utlänningar, viktiga utlänningar (för regimen), besöker Kina är röda mattan utrullad för dem - en konkret röd matta. Bakom den smickrande uppmärksamhet och tillmötesgående artighet de möter ligger en noggrann förstudie av varje individ i syfte att få inflytande över attityd och relation.
"Röda mattan" är en av de mer framgångsrika metoderna för att få inflytande över affärsmän, diplomater och politiker.

Den Kinesiska regimens underrättelse agenter genomför ytterst noggranna och vetenskapliga studier av mänskliga svagheter hos sitt "mål", vilka sedan skickligt exploateras, enligt en insider i Beijing. Underrättelsetjänsterna arbetar efter en teori som säger att det finns fyra svaga punkter i den mänskliga naturen - berömmelse, vinst, lust och vrede. De försöker identifiera vilken eller vilka av dessa som dominerar individen och skräddarsyr sitt mottagande i enlighet med denna analys.
De som domineras av berömmelse kommer få ödmjuka förfrågningar om konsultationer från officiella höga tjänstemän och akademiker och bli inbjudna till Universitet och seminarier för att hålla anföranden för att sedan få berömmande rapporter i media.
För de som domineras av ekonomisk vinning organiserar Underrättelsetjänsten affärsmöjligheter, investeringar eller en snabb väg till marknaden som alla ger snabb och hög avkastning.
De vars svaghet är lust kommer finna närvaro av vackra kvinnor som med finess och känsla för diskretion kommer visa sig väldigt lättillgängliga.
En insider avslöjar att "United Front Work Department" i det Kinesiska Kommunistiska Partiet, "International Department of the Central Committee", "Office of Overseas Chinese Affairs", "Ministry of Foreign Affairs" och"General Military Department" alla har ett stort antal underrättelseagenter som undersöker och samlar information om potentiellt viktiga personer och deras familjer. Read more ....


Det har varit en etablerad fras, att Kina blivit en "ansvarstagande aktör" i de internationella institutionerna, att landet lär sig att följa regler och bestämmelser som större, mer utvecklade länder har förstått arbetar i allas bästa intresse. (eller så de i väst tror).
Men som Kinas roll i dessa globala institutioner har utvecklats, välkomnar alla inte deras närvaro och växande inflytande. Det har blivit alltmer uppenbart för många att Kina är en ytterst skicklig student i termer av att få dessa icke-statliga organisationer (NGO) att arbeta för dem på ett sätt som inte alltid överensstämmer med andra länders mål.
Den 17 mars släpptes den rapport av Stephen Olson och Clyde Prestowitz från The Economic Strategy Institute som beställts av kongressens USA-Kina Ekonomiska och Säkerhetsmässiga Review Commission (USCC), som tittade på "Kinas allt starkare roll i internationella institutioner". Read more ...

Kinesisk artist anklagas för ekonomiska brott.

Frispråkig kinesiska konstnären Ai Weiwei, som greps i helgen som ett led i senaste tidens omfattande tillslag mot oliktänkande, är under polisutredning misstänkt för ekonomiska brott, rapporterar statliga Kinesiska medier på torsdagen.

Västvärldens regeringar och människorättsgrupper har radat upp till stöd för Ai Weiwei, en avantgardistisk konstnär som har blivit känd lika mycket för sitt arbete som för sin aktivism, som ofta riktar sig mot Kinas regerande kommunistparti. Read more ...

No comments:

Post a Comment