Thursday 24 November 2011

Nyheter om Åsiktsfrihet i Kina


Washington Post, 2011-11-23, By Matt Miller
Den kinesiska tjänstemannen var förbryllade. "Det verkar självklart att skatterna måste gå upp som en andel av BNP och utgifterna måste gå ner. När går det att hända? "
Vi var i ett seminarierum på det kinesiska Executive Leadership Academy i Shanghai. Där finns ett slags Executive MBA-centrum dit kommande ledare inom kommunistpartiet kommer för träning. Jag var där för två veckor sedan och talade om framtiden för kapitalismen. Eftersom Kina har mer än $ 1,1 biljoner i dollar-obligationer, var gruppen ivriga att lära sig när de kunde förvänta sig att USA ser om sitt finanspolitiska hus. Jag gav dem det svar jag generellt ger då jag får samma fråga hemma.
"Med tanke på republikanernas förnekelse om behovet av höja skatterna och när vi fördubblar antalet pensionärer på Social Security och Medicare, och demokraterna förnekar behovet av att bromsa tillväxten av dessa enorma kostnads-program, förklarade jag, kommer vi förmodligen inte ta några allvarliga steg förrän våra kinesiska fordringsägare säger oss att vi måste. "

De skrattade. Men ur amerikansk synvinkel, är det bara inte roligt, det är surrealistiskt. Enligt IMF är Kinas BNP per capita $ 8400. USA: s är ca $ 48.000. Hur kan det komma sig att ett land nästan sex gånger rikare är beroende av ett land så fattigt att hjälpa till att finansiera sin löpande konsumtion?

Kanske super-committee medlemmar kan svara på det som en bonus-uppsats, nu när de har blivit underkända i klassen verkligheten. Relaterad surrealistisk fråga: Hur ståt det till i Europa, där de flesta nationer har per capita-inkomst från $ 35.000 till $ 45.000, och också ger tiggarskålen till mycket fattigare Kina i ett försök att rädda sina vårdslöst belånade banker och regeringar? Vad mer bevis behöver vi för dekadens i västra styrande klassen? Read more ....


Kan Zhong Guo, 2011-11-21
En advokats frustration. Kinesiska folket är vana att se tjänstemän manipulera BNP-siffran, och hur företag "kokar sina böcker", men hur manipulerar polisen sina register? En kinesisk advokat, Zhang Zhanning visade på detaljer och också hans frustration. Beijings polisbyrån hävdar ofta att de löser mer än 40% av brotten, och mordfall, 97,8%. Den hävdar att den har överträffat andelen som den framgångsrika polisen i USA och Storbritannien har. Nanjing advokaten Zhang Zhanning håller inte med.:? "Upp till 40% framgång med att lösa fall är högt. Problemet är, var de fallen verkligen lösta och märk väl, vi har det högsta antalet fall av orättvis behandling. Det är hemskt och patetiskt. . " Zhang kom över ett mordfall där polischefen ville registrera det som ett självmord. "Det var runt kinesiska nyåret Han (chefen) tvingade rättsmedicinska experter att identifiera fallet som självmord, inte mord, men den rättsmedicinska experten insisterade på att identifiera det som mord. Chefen frågade då den rättsmedicinska experten:". Vill du fira det kinesiska nyåret eller inte? '"
Read more ...


Radio Free Asia, 2011-11-23
Framställare i sydvästra kinesiska provinsen Sichuan kräver en utredning av statusen för två andra aktivister som har hållits fångna av lokala tjänstemän under de senaste sex månaderna, sade de på onsdagen. Cement fabriksarbetare Luo Keyin sade på onsdagen att hon hade rest till Sichuan i ett försök att säkra frigivningen av framställarna Jiang Guorong och Liu Cunqing, som har hållits i husarrest av fyra oidentifierade säkerhetsvakter.

[En] käranden är Jiang Guorong, och hon har hållits i husarrest av dem för de senaste sex månaderna eller mer," har Luo sagt. "Det finns fyra personer som håller henne fånge henne", sade hon. "Vi ringde polisen men de kom inte."

Jiang sade på onsdagen att hon hade hållits på samma adress sedan 5 mars. Read more ....


Epoch Times, 2011-11-23
Tusentals bönder i provinsen Guangdong har gått ut på gatorna på morgonen den 21 november för att be om mänskliga rättigheter och ett slut på auktoritärt styre och korruption på regeringsnivå.

Bybor från Wukang Village, Lufeng County, gick ut klockan 8 på morgonen, på måndag med många banderoller och ropade slagord: "Bekämpa auktoritärt styre, straffa korruption, ge oss tillbaka våra mänskliga rättigheter."

Vad som är unikt är att för första gången eskorterade Kinesiska poliser paraden som visar att det är en handling som tillåts av myndigheterna. Foton av rallyt publicerades på Twitter. Enligt slagord skrivna på deras banderoller, verkar bybornas två huvudsakliga klagomål vara manipulering av byns val och frågor kring olagligt etablerade Lufeng Wukang Industrial Development Company.
 

No comments:

Post a Comment