Monday 7 November 2011

Nyheter om Åsiktsfrihet i Kina


Radio Free Asia, 2011-11-03
En USA-baserad kvinnorättighetsgrupp har uppmanat biobesökare att bojkotta filmen "21 och över", eftersom det bygger på partnerskap med kinesiska tjänstemän kopplade till den fortsatta husarresten av blinda aktivisten Chen Guangcheng.

"För Chen Guangcheng, uppmanar vi till en världsomfattande bojkott av '21 och större", ", säger Reggie Littlejohn, taleskvinna för kvinnors rättigheter utan gränser (WRWF).

Hollywood-baserade Relativity Media meddelade sitt partnerskap förra månaden med tjänstemän från Linyi, som övervakar Chens hem i Yinan, där han har hållits i husarrest och under beväpnad vakt med sin fru och lilla dotter i mer än ett år. Read more .....


Radio Free Asia, 2011-11-06
Tusentals tibetaner samlades på söndagen i närheten av ett kloster i Kinas Sichuan-provinsen för kremering av en nunna som dog förra veckan i den 11: e självbränningen i tibetanska områden i år.

Palden Choetso, en 35-årig ​​nunna från ett nunnekloster Tawu (på kinesiska, Daofu) i Kardze (på kinesiska, Ganzi) prefekturen satte sig själv i brand samtidigt som hon skanderade slagord som kräver frihet för Tibet.

På söndagen samlades flera tusen tibetaner nära Tawu Nyitso klostret medan munkar och nunnor höll böner inuti.

Separat på fredagen satte en tibetan i exil eld på sig själv framför den kinesiska ambassaden i Indiens huvudstad New Delhi i protest mot Kinas politik i regionen.

Polisen ingrep och släckte elden. Tibetanen, namngiven av andra aktivister som Shérab Tsedor, 25, drabbades mindre brännskador. Read more ....


ClearWisdom, 2011-11-06
Jag deltog nyligen i ett arbetsmöte på länsnivå om att starta ytterligare en runda av redigering av lokala krönikor. Chefredaktör sade, "det är absolut inte tillåtet att skriva något med anknytning till 610-byrån eller Falun Gong i artiklarna. Det internationella samhället kritiserar Kinas mänskliga rättigheter. Förföljelsen av Falun Gong kan inte visas i den lokala krönikorna. I vissa områden har artiklar avvisats och måste redigeras för att ta bort information om Falun Gong. "

610-byrån är en extra säkerhetsbyrå skapad den 10 juni 1999 av den kinesiska kommunistregimen specifikt för att förfölja Falun Gong. Det har begått otaliga brott under de senaste 12 åren.

Den senaste direktivet visar att det kinesiska kommunistpartiet vet att de begår brott genom att förfölja Falun Gong. De vågar inte dokumentera vad de har gjort i de lokala krönikorna eftersom de är rädda för att bli ansvariga för dessa brott. Read more ....


Washongton Post, 2011-11-07
Hongkong - Pro-Beijing regimen partier i Hong Kong besegrade oppositionen med pro-demokratiska partierna i lokala val som kan förutsäga resultatet av viktigare omröstningar nästa år.

Resultat från söndagens undersökning släpptes tidigt måndag för enskilda kandidater i valet till grannskapsådet.

Kandidater från två stora partier som backas upp av den centrala regeringen i Kina vann 124 av 336 platser medan de två största pro-demokratiska partierna tappade mark, inhämtar endast 53 platser, sade parterna.

Distriktet fullmäktige utöva lite makt, men analytiker säger att resultatet skulle kunna förebåda en tuffare kamp för demokratiska kandidater i parlamentsvalet nästa år, vilket kan göra det svårare att forma Hongkong till en mer fullödig demokrati.

"Om demokraterna förlorar valet örlorar de sin legitimitet i termer av hela demokratirörelsen, så det blir en svår kamp för dem", sade Ma Ngok, en statsvetare vid Kinesiska universitetet i Hongkong. Read more ....



Washington Post, 2011-11-06
Beijing - En tibetansk Rights Group sade att runt 10.000 tibetaner uppges ha samlats runt ett kloster i västra Kina där en nunna brände sig själv i förra veckan i protest mot det kinesiska styret.

Den 35-årige buddhistiske nunnan dog på torsdagen i huvudstaden i tibetanska Ganzi prefekturen i Sichuanprovinsen. Hon var den 11: e tibetansk munk, nunna eller före detta munk att självoffra sig i västra Kina under de senaste månaderna. Read more ....

No comments:

Post a Comment