Monday 19 September 2011

Nyheter om Åsiktsfrihet i Kina


Kan Zhong Guo, 2011-09-19
De senaste århundradena har västvärlden dominerat ekonomi, politik och kultur. Men nu sker en förskjutning mot öst, särskilt Kina, ett land med 1,4 miljarder människor som vi inte vet så mycket om.

Det är de unga kineserna som kommer att ärva detta nyfunna globalt inflytande, men vilka är de och vad tycker de om livet.

Jag reste på en 12.500 km resa genom Kina för att hitta ett svar på denna fråga. Jag letade efter unga kineser från 16 - 30 år, gav dem ett papper, och bad dem att skriva vad de ville på det papper. Jag fotograferade dem sedan hållande papperet.

Resultatet var fascinerande. Read more ....


Kan Zhong Guo, 2011-08-30
Statsunderstödd attack exponeras.

CCTV kanal 7 (CCTV7), det kinesiska kommunistpartiets (KKP) språkrör, sände ett program den 17 juli som visar att KKPs militära institutet utvecklat ett Internet attack-system som riktades mot webbplatser av Falun Gong i andra länder.

CCTV7 sände programmet i sin militära forskningsserie. Den visade en Internet attack system som utvecklats av KKP: s militära Electronic Engineering College och en av dess mål: en lista över Falun Dafa webbplatser inklusive Falun Dafa i Nordamerika, Falun Dafa i Alabama, och Minghui webbplats. Read more .....


Radio Free Asia, 2011-09-16
Myndigheter i den kinesiska huvudstaden fängslade på fredagen kortvarigt 12 personer som vill ställa upp i kommande landsomfattande parlamentsvalet, samtidigt som hackare attackerade Skype-konton av en annan aktivist.

Gruppen togs till Jingshan polisstation.

"Vi planerarde att anordna en aktivitet hemma hos en av kandidaterna i morse", sade han på fredagen. "Vi skulle dela upp våra kampanjer genom bostadsområdena."

"Vid ungefär 8:30 kom chefen för Jingshan polisstation, och anmodade kandidaterna att gå med honom, separerande dem från resten av oss." Read more .....


Radio Free Asia, 2011-09-14
Kinesiska tjänstemän är rädda om någon närmar sig utländska beskickningar.
Polisen i Kinas sydöstra provins Fujian har gripit aktivister i ett "svart fängelse" när de protesterade mot den kinesiska regimen utanför den amerikanska ambassaden över höstfestivalen.

Minst 21 människor har gripits efter att ha rest till Himmelska fridens torg för att framföra klagomål.

De sju framställare som reste till Peking från Fujian huvudstad Fuzhou, och från hamnstaden Quanzhou, greps av polisen på väg till den amerikanska ambassaden i den kinesiska huvudstaden och kvarhålls i ett pensionat bakom lås och bom av tjänstemän från sina hemstäder, sade källor på onsdagen.

Lin sade att aktivisterna inte kunde få kontakt med omvärlden. "De har tagit bort deras id-kort", sa han. "Vi drabbas ofta av denna typ av situation."

"Dessa människor som ingen i Kina bryr sig om vill få fram en angelägenhet för det internationella samfundet", sade Huang. "Detta är mycket viktigt, eftersom de tar en stor risk [genom att gå till den amerikanska ambassaden]."

"Myndigheterna kan enkelt skicka vanliga människor som dem till arbetsläger eller fängelse." Read more .....



Clearwisdom.net 2011-08-18
Dagens rapport från Kina omfattar fall av förföljelse som ägde rum i 28 städer i 17 provinser. I denna rapport har 11 utövare utsatts för misshandel under sin internering och minst 48 utövare arresterades olagligt. Read more .....
The Telegraph, 2011-09-14
Två kinesiska dissidenter har anklagat Kinas säkerhetsapparat för att utsätta dem för brutal fysisk och psykisk tortyr, de trotsar varningarna att inte tala om deras prövningar i förvar.
Uppgifterna är de senaste i en serie av störande anklagelser från människorättsorganisationer av en allt större vilja från Kinas säkerhetstjänster för att använda fysiska hot för att genomdriva enpartistyre.

Den första dissident, en frispråkig advokat, Guo Feixiong, som hade kämpat mot lokala kommunistpartiets korruption, släpptes från fängelset den här veckan efter fem år i fängelse där han sa att han hade utsatts för behandling "bortom människors fantasi."

Enligt människorättsorganisationen förhördes Guo Feixiong i 13 dagar och nätter utan sömn, bunden till en träsäng i 42 dagar med armarna fastkedjade och ben och elektrisitet på hans könsorgan med en högspänningsbatong. Read more ....

No comments:

Post a Comment