Thursday 15 September 2011

Nyheter om Åsiktsfrihet i Kina


Epoch Times 2011-09-07
Den 1 september då många första-klassare i Kina var glada över deras första dag i skolan, var sex-åriga dottern till blinda människorättsadvokaten Chen Guangcheng tvungen att stanna hemma eftersom hennes föräldrar är i husarrest.

Rättigheter aktivist Liu Shasha sade i ett twitter-meddelande att hon och flera andra aktivister gick till Dongshigu Village i Linyi i Shandong-provinsen den 26 augusti, och fann att Chen och hans familj fortfarande är i husarrest.

Liu publicerade varje steg på sin resa på Twitter om hon skulle komma in i någon fara. Read more ....


UNPO 2011-09-14
Ett decennium har gått sedan terroristattackerna mot USA den 11 september. Den kinesiska regimen fortsätter att använda den globala kampen mot terrorismen som en ursäkt att slå ned på uiguriska muslimska minoriteter i Xinjiang i Kina, enligt ett pressmeddelande från den tysk-baserade organisationen World Uyghur Congress (WUC).

WUC presidenten Rebiya Kadeer säger: "De kinesiska myndigheterna finner i 9 / 11 en perfekt ursäkt för att slå ned på alla former av fredliga politiska, sociala och kulturella uiguriska oliktänkande och tillskriva någon ur gnista av våldet i regionen för att de" tre krafterna "av terrorism, separatism och religiös extremism. "

Diskriminering av uigurer har ökat betydligt sedan 9 / 11, enligt WUC. Read more .....


International Campaign for Tibet, 2011-09-02
Jigme Guri, en tibetansk lärd munk från Labrang kloster togs i polishäkte den 20 augusti, och det finns allvarliga farhågor för hans välfärd bland dem som känner honom. Detta är hans fjärde frihetsberövande. Efter frisläppandet från ett tidigare frihetsberövande, inspelade Jigme Guri en video vittnesmål i Tibet av rasistiska behandling och tortyr i fängsligt förvar, som har cirkulerat på Youtube med engelsk text
Jigme Guri, känd som Labrang Jigme, greps när han var i Tsoe (kinesiska: Hezuo) Stad, Kanlho i Gansu provinsen. Hans nuvarande omständigheter är inte kända men tibetanska källor i exil sade att de tror att han är förhörd i en byggnad i Tsoe, eventuellt ett hotell som används av polisen för frihetsberövande ändamål. Enligt samma källor, den 21 augusti, dagen efter hans gripande, stormade runt 20-30 beväpnade polis och Public Security Bureau tjänstemän hans rum i Labrang (kinesiska: Xiahe) klostret och konfiskerade hans dator, böcker och dokument. Read more ....


Norzin Wangmo - 释放龙真旺姆 - Fängslad och torterad
Free Tibetan Heroes 2011-09-14

Den 3 november 2008 dömdes 35-åriga Norzin Wangmo till fem års fängelse för att ha vidarebefordrat information om situationen i Tibet till omvärlden. Norzin Wangmo sitter fängslad i Chengdu fängelset och är utsatt för tortyr. Read more ....

Comité Canada Tibet, 2011-09-14
Aktivister befarar att revideringar effektivt kan legitimera försvinnanden.
Kina har föreslagit förändringar i strafflagstiftningen som effektivt skulle kunna legalisera hemliga fångläger att användas för att tysta oliktänkande, i ett drag som har väckt oro bland människorättsaktivister.

Peking har i hemlighet hållit oliktänkande i ett försök att tysta dem.

Enligt de föreslagna ändringarna, kommer polisen få lov att ha misstänkta under "sluten bevakning" på en hemlig plats upp till sex månader i fall som rör terrorism, brott som äventyrar rikets säkerhet, eller större korruption, enligt en rapport.

Misstänkta kunde hållas utan att sina familjer eller advokater underrättas. Read More .....

No comments:

Post a Comment